USLUGE

ORALNA KIRURGIJA

Barlović Dent svojim pacijentima omogućuje oralno kirurške zahvate u vrhunski opremljenoj ordinaciji pod strogo kontroliranim uvjetima sterilnosti. Svi zahvati se rade u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni.
Izvodimo bezbolne postupke ekstrakcije zuba s naglaskom na zadržavanje potporne zubne kosti i zubnoga mesa (gingive) što je više moguće.Takav postupak vrlo je važan jer čvrste strukture pružaju glavnu potporu za vaš implantat, most ili zubnu protezu koja vodi do najfunkcionalnijih mogućih kozmetičkih rezultata. Izvodimo široki spektar kiruških postupaka:alveotomia, apicotomia,alveotomija, podizanje dna maksilarnog sinusa(sinus lifting),cistektomija,kortikotomija,dentalni implantati, augmentacijske tehnike nadoknade kosti i mekog tkiva (GBR, GTR), itd.
Najčešći zahvati u oralnoj kirurgiji su vađenje zuba. Razlozi zbog kojih moramo pristupiti vađenju su mnogobrojni: duboki korijeni, uznapredovali parodontitis, opsežni upalni procesi na vrhu korijena zubi, poptuno ili nepotpuno neiznikli impaktirani umnjaci.

APICOTOMIA

dentalni_6Apicotomia –  Apikotomija je oralnokirurški zahvat koji se provodi u lokalnoj anesteziji te na taj način čini bezbolan tretman. Indiciran je u slučajevima prisutnosti upalnog procesa u području vrha korijena (granuloma ili ciste). Zahvati poput apikotomije omogućavaju nam sanaciju i očuvanje zuba koji se ne mogu izliječiti konzervativnom terapijom, te bi se u protivnom morali izvaditi. Vrlo često, upalni je proces posljedica neispravno izliječenih korijenskih kanala.
Obzirom na to, potrebno je napraviti reviziju, tj. ukloniti staro punjenje i instrumentirati kanale do vrha korijena, napuniti ih prikladnim materijalima te potom učiniti apikotomiju odnosno ukloniti upalni proces i vršak korijena zuba koji ga je uzrokovao. Zahvat se izvodi na način da se rezom kroz sluznicu pristupi kosti, ukloni se dio kosti kojim se osigurava pristup korijenu upaljenog zuba i samom patološkom procesu te se uklanja vršak korijena i inficirano tkivo koje ga okružuje do zdrave kosti. Po završetku, vraća se odignuti režanj sluznice i šiva na prijašnje mjesto.

CISTEKTOMIJA

dentalni_4Cistektomia – Uklanjanje cisti također je posao koji obavlja oralni kirurg. Cista je patološka šupljina ispunjena tekućim sadržajem i okružena ovojnicom. Može nastati bilo gdje u čeljust, najčešće uz neiznikli zub ili infekcije locirane na vrhu korijena. Cista ne nestaje sama od sebe i potrebno ju je kirurški odstraniti zajedno sa njenom ovojnicom. Podizanje dna maksilarnog sinusa Zahvat je kojim se nadomješta kost koja je izgubljena u području gornjih kutnjaka i pretkutnjaka najčešće zbog davnog gubitka zuba. Izvodi se u lokalnoj anesteziji i sam zahvat je bezbolan.. Često se podizanje sinusa obavlja zajedno sa ugradnjom implantata.

AUGUMENTACIJA KOSTI

Augmentacijske tehnike nadoknade kosti . Gubitkom – vađenjem zuba nastaje defekt kosti. Kolaps grebena je vertikalan i horizontalan, a njega prati zubno meso (gingiva). Ovakav tijek posljedica je nedostatka zuba i njegovog potpornog aparata koji održavaju greben kosti. Povećanje alveolarnog grebena je postupak povećanja obujma kosti što čini vaš osmijeh ponovo lijepim i prirodnim. Zahvat vraća prirodnu konturu kosti i čeljusti za daljnju rehabilitaciju.